Αποδοκιμάζει τα ελληνικά κόμματα ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων

11.4.12

Από το Skai.gr:

Την υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, επέκρινε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ, σε επιστολή του στον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο κ. Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί σε ποια βάση τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση επιβαρύνοντας τους..


...φορολογούμενους, όταν, όπως αναφέρει, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Θα ήταν δικαιότερο, τονίζει, τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους έλληνες πολίτες να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.

Επίσης επισημαίνει ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν βρέχει, μας φτύνουν. Στην Ελλάδα, η ίδια συζήτηση έγινε σε έναν άξονα κομματικής πειθαρχίας με τον Ραγκούση να είναι ο "κακός"..