Μέγαρο Μαξίμου: Όλες οι αμοιβές του Λουκά Παπαδήμου φορολογήθηκαν κανονικά

29.4.12

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα και για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνεται με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ότι:

Είναι απολύτως ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν...


...οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας.

Σημειώνεται  ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.Είναι γνωστό επίσης ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργική αποζημίωση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Την επιχείρηση λάσπης κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου συντόνισε για ακόμα μια φορά η γνωστή εφημερίδα "Παρόν" του Μάκη Κουρή με το παρακάτω "χτύπημα" στο σημερινό της πρωτοσέλιδο: