Τσίπρας: Αν έρθει και μας στηρίξει ο Καμμένος, θα το δεχθούμε

26.4.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Tvxs.gr:

Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι. Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε.

Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι...


...το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές. Είναι υπαρκτές οι διαφορές, δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να τις κρύψουμε κάτω από ένα χαλί, αλλά νομίζω ότι το διακύβευμα σήμερα είναι τι θα κάνουμε τελικά με την Ευρωζώνη και με τη θέση μας στη Ευρώπη.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω με αυτή τη δήλωση γράφεται πραγματικά Ιστορία. Ο ηγέτης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς αποδέχεται δημόσια την προοπτική στήριξης του από τον ηγέτη ενός λαϊκίστικου εθνικιστικού κόμματος.

Μαύρη σελίδα για την ελληνική Αριστερά.