Παπαδημούλης: Ωριμάζουμε και προσπαθούμε να διατυπώσουμε έναν πιο πειστικό και τεκμηριωμένο λόγο

25.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:


Όταν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει από 4,5% στο 17% και η χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue του δίνει 30% οφείλει να επεξεργαστεί περισσότερο, αναλυτικότερα, πειστικότερα το πρόγραμμά του και να δημιουργήσει τη γέφυρα ανάμεσα στο θέλω και στο μπορώ. Η πραγματικότητα είναι ότι τα 2 τελευταία χρόνια με το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 έχουν δέσει την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα χειροπόδαρα και γι’ αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά...


...με οικονομολόγους και νομικούς που ξέρουν από διεθνείς συμβάσεις για να μπουν σε μια σειρά οι ενέργειες που απαιτούνται για να απαλλαγούμε από την θηλιά του Μνημονίου. Νομίζω ότι ο Δραγασάκης, με την εμπειρία και την ικανότητα που έχει, προσπάθησε να συμβάλει σε αυτά.

(...)

Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι απολύτως λογικό και δεν νομίζω ότι πρέπει να το επικρίνουμε. Η δική μας θέση στο θέμα του ευρώ, που εκφράζεται πολύ καθαρά και με σαφήνεια από τον Τσίπρα που είναι θεσμικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, όχι μόνο δεν επιθυμούμε την επιστροφή στην δραχμή αλλά αντίθετα επικρίνουμε το Μνημόνιο και τους υποστηρικτές του ότι, το Μνημόνιο και η εφαρμογή του είναι ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην δραχμή. Ενδεχομένως υπάρχουν φαινόμενα δηλώσεων που δημιουργούν μια σύγχυση. Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο μικροσκόπιο των ΜΜΕ και όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικότεροι. Ο Δραγασάκης είναι επικεφαλής μιας επιτροπής με ειδικούς, οικονομολόγους, καθηγητές πανεπιστημίου και νομικούς, και ο λόγος του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Νομίζω ότι οι χθεσινές του δηλώσεις δεν είναι ένα κρούσμα πολυφωνίας αλλά μια επιπλέον απόδειξη ότι δουλεύουμε σοβαρά, με σχέδιο, με επιχειρήματα, με ευθύνη. Ωριμάζουμε και προσπαθούμε να διατυπώσουμε έναν πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο λόγο.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να δηλώσει ο Τσίπρας στο debate ότι "αν είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω..."