Σαμαράς: Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν στην αναρχία

17.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο στη Βουλή:

(...)Κι από την άλλη, έχουμε τώρα εκείνους που επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ. Και στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές έδειξαν το πρόσωπό τους.

Επιδιώκουν να τα «σπάσουμε» με τους εταίρους μας.
Και να βγούμε από το ευρώ και...


...την Ευρώπη.

Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη.
Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες. Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι. Πότε για τις επενδύσεις που τις διώχνουν. Πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο. Δηλαδή, να τις κλείσουν. Πότε για διάλυση της αστυνομίας που προτείνουν.

Δεν χρειάζεται εμείς να επισημαίνουμε τους κινδύνους που προκαλούν. Τους αποκαλύπτουν οι ίδιοι.
Με ολοφάνερη αλαζονεία, αλλά και απίστευτη σύγχυση. Πέρα από την αλαζονεία και τη σύγχυσή τους, υπάρχει κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους, που δεν κρύβεται: ο φόβος για τον ίδιο τους τον εαυτό! Απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και… τρόμαξαν!

Δεν τρομάζουν μόνο τους πολίτες με αυτά που λένε… Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης. Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες. Κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα. Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Σαμαράς επιτέλους παίζει έξυπνα. Σπεύδει να κατοχυρώσει με υψηλούς τόνους τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ως μόνη δύναμη ανακοπής των...κομμουνιστών. Δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρει.