Στους "ντροπαλούς" ψηφοφόρους ελπίζει το ΠΑΣΟΚ

4.5.12

Με την προεκλογική περίοδο να ολοκληρώνεται απόψε με την καλά σκηνοθετημένη ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Σύνταγμα, στην Ιπποκράτους τα χαμόγελα έχουν παγώσει, αν κι ακόμα ελπίζουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Η προεκλογική στρατηγική του Βενιζέλου περιλαμβάνει μόνο γκάφες κι αυτογκόλ με χειρότερη στιγμή την επιλογή του Πύρρου Δήμα, του πρώτου ανθρώπου που τέθηκε επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά δεν συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος του!

Η μονοδιάστατη επένδυση...


...στη φλύαρη πειθώ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν συσπείρωσε τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Κινήματος ενώ η διαρκής αποδοκιμασία της εποχής Παπανδρέου έστειλε αρκετούς παλαιοπαπανδρεϊκούς στην Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη κι αρκετούς "ΓΑΠικους" στη Δράση και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρ' όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να λάβει ένα σχετικά αξιοπρεπές ποσοστό. Οι περισσότεροι δημοσκόποι εκτιμούν ότι αρκετοί από τους πολίτες που αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι από αυτούς νιώθουν κοινωνικά άβολα κι αμήχανα να εξηγήσουν γιατί θα προτιμήσουν πάλι να το ψηφίσουν.

Αν πάντως δεν υπάρξει μια τέτοια βουβή κι αντανακλαστική συσπείρωση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από το 3ο κόμμα.