Από το 0,79% κοντά στο 3% η Δράση του Στέφανου Μάνου;

4.5.12

Η Δράση του Στέφανου Μάνου είναι ένα κόμμα που έχει λάβει μέρος μόλις μια φορά σε εκλογές και συγκεκριμένα στις Ευρωεκλογές του 2009, λαμβάνοντας πανελλαδικά 0,79% με 38.908 ψήφους.

Παρ' όλα αυτά, τον τελευταίο μήνα αποκτά μια δυναμική που ίσως καταφέρει να της εξασφαλίσει την είσοδο του στη Βουλή. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι εταιρίες...


...αναγκάστηκαν να την εμφανίσουν για πρώτη φορά στην καρτέλα της πρόθεσης ψήφου με τα ποσοστά της να κινούνται μεταξύ 1,8-2,2%.

Η άνοδος της Δράσης οφείλεται μερικώς στη συνεργασία της με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία αλλά κυρίως στην παράλληλη παρουσία των παλαιοκομματικών Βενιζέλου-Σαμαρά στην ηγεσία των δυο μεγάλων κομμάτων. Ένα σημαντικό μέρος των "μνημονιακών" ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει "αναποφάσιστο" με τη Δράση να είναι μια από τις πιθανές επιλογές του ενώ καθόλου ασήμαντη δεν είναι η προσωπική επιρροή του Στέφανου Μάνου στο χώρο της παραδοσιακής αστικής Δεξιάς.

Εύχομαι στη Δράση να τα καταφέρει. Η εκλογική της επιτυχία θα συμβολίσει μια πρώτη συσπείρωση μιας μερίδας των σκεπτόμενων πολιτών.