Unfortunately Charalampos!

2.6.12

Unfortunately we have to inform you that the Insurance Company has cancelled the insurance for the credits of our Company towards your Group, due to the general bad economic situation of Greece, which is considered a country with high risk for payments. So, for your future orders, we will be compelled to apply payment in advance».

Αυτό -ελπίζω να μπορέσει να το διαβάσει ο Τσίπρας- είναι ένα αυθεντικό e mail. Εστάλη σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, με τεράστια εξαγωγική δραστηριότητα. Ένας από τους προμηθευτές της, με τον...


...οποίο συνεργάζεται επί δεκαετίες χωρίς κανένα πρόβλημα, ενημερώνει ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας (η εταιρία είναι υγιέστατη), οι παραγγελίες πρέπει πλέον να προπληρώνονται. Υποθέτω ότι ανάλογα ραβασάκια έχουν αποσταλεί σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και επίσης υποθέτω ότι οι αποστολείς δεν είναι ενταγμένοι στα κατά «Σύριζα Ευαγγέλιο» εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να εκβιάσουν την ψήφο τους. Μάλλον οι ξένοι πρέπει να έχουν τρομοκρατηθεί, όταν για παράδειγμα ακούν ότι «το έλλειμμα ρευστότητας που θα έχουμε, θα εμφανιστεί τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, αλλά νομίζω ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση». Αυτό ακριβώς είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Το υπογραμμίζω: «Νομίζω ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση». Και εγώ νομίζω ότι ο Αμπράμοβιτς μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει αγοράσει τον Παναθηναϊκό, επομένως παρακαλώ την ΟΥΕΦΑ να μας δώσει την πολυπόθητη άδεια για το champions league.

Η τελευταία διεθνής έκθεση, φέρνει την Ελλάδα πίσω και από την Κολομβία στην ανταγωνιστικότητα και το πολιτικό προσωπικό συμπεριφέρεται σαν να έχει καταναλώσει σε μεγάλες ποσότητες το «εθνικό» προϊόν της συμπαθούς λατινοαμερικάνικης χώρας. Ο Τσίπρας βαράει το ντέφι του αντιμνημονιακού αγώνα και οι υπόλοιποι χορεύουν, αλλάζοντας το γλωσσικό περιτύλιγμα. Έχουν πάρει το λεξικό του Μπαμπινιώτη και ο ένας μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, ο άλλος για αναδιαπραγμάτευση, ο τρίτος για απαγκίστρωση, ο τέταρτος για αποδέσμευση. Ουδείς λέει την αλήθεια, την οποία βέβαια λένε όλοι οι ξένοι που μας δανείζουν (και ενδιαφέρονται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω). Το Μνημόνιο δεν αλλάζει στην ουσία του, το είπε και ο Ολάντ, τον οποίο η ελληνική σοσιαλδημοκρατία έχει αναγορεύσει σε σύγχρονο Κάρολο Φαβιέρο!

To εξαιρετικό κείμενο του Μιχάλη Πολυδώρου συνεχίζεται εδώ.