Δραγασάκης: Διαγραφή χρέους, ρήτρα ανάπτυξης στην εξυπηρέτηση, αναστολή πληρωμής τόκων

2.6.12

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει:

Τη ρύθμιση του συσσωρευμένου χρέους και των όρων της μελλοντικής χρηματοδότησης της ανάπτυξης, με διαγραφή μεγάλου μέρους του συσσωρευμένου χρέους, με ρήτρα εξυπηρέτησης του...


...υπόλοιπου ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης, αναστολή πληρωμής των τόκων μέχρις ότου ανακάμψει η οικονομία. Η εν λόγω ρύθμιση θα επιδιωχθεί στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης για το δημόσιο χρέος όλων των κρατών και, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, στη βάση διμερών διαπραγματεύσεων. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα ήθελα ο κ.Δραγασάκης να μας εξηγήσει α) γιατί πρέπει να διαγραφεί ακόμα περισσότερο χρέος β) πόσο χρέος πρέπει να διαγραφεί γ) ποιο κομμάτι του χρέους θεωρεί ο ίδιος απεχθές και θα το διαγράψει με τσαμπουκά όπως υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος θεωρεί λογικό να δεχθούν αυτοί που κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα να δεχθούν νέο κούρεμα, αναστολή πληρωμής των τόκων και ρήτρα εξυπηρέτησης; Δεν θα τους ήταν πιο εύκολο να μας...τα χαρίσουν;