Σαμαράς: "Επαναδιαπραγμάτευση" λέμε την καταπολέμηση της ύφεσης

7.7.12

Ξεχνώντας τα όσα εντυπωσιακά υποσχόταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, ο πρωθυπουργός -πια- Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, ήταν σαφής:

Ενώ ως τώρα, με την ανεξέλεγκτη ύφεση οι ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος αυξάνονται, όπως δυστυχώς, τόσες φορές προειδοποίησα… Εμείς πρώτοι θέλουμε να σταματήσει αυτό... Εμείς πρώτοι θέλουμε να αρχίσουμε να......βγαίνουμε από το τέλμα. Αυτό είναι το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης». 


Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους! Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας: Θέλουμε την καταπολέμηση της ύφεσης! Το λέμε «επαναδιαπραγμάτευση», για να υπογραμμίσουμε ότι θέλουμε να έλθουμε σε συνεννόηση, σε συμφωνία, με τους εταίρους μας. Απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες! Ζητάμε «τροποποιήσεις» του προγράμματος, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που επιτείνουν την ύφεση, ακριβώς για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη του καιρού μας. Ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει...