Στοχευμένη προβοκάτσια από Βήμα και Πρώτο Θέμα κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου

2.12.12

Συντονισμένα πυρά λάσπης κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύουν σήμερα το Βήμα της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα, λες κι ένα «αόρατο» μαγικό ραβδί συντόνισε τη θεματολογία των δυο εφημερίδων.



Το ρεπορτάζ και των δυο εφημερίδων βασίζεται σε μια φήμη που μετέφερε επιπόλαια στην κατάθεση του ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος, ο οποίος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κυρίως λόγω τη μακράς θητείας του σε υπηρεσίες της Εφορίας στη Μεσσηνία.

Το όνομα της γυναίκας που διακινεί τα ποσά που χρεώνουν οι δυο εφημερίδες στη Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι γνωστό εδώ καιρό και οι δραστηριότητες της φανερές, καθώς πρόκειται για στέλεχος ναυτιλιακής εταιρίας. Έτυχε απλώς τα αρχικά της να είναι "Μ.Π", στοιχείο μη ικανό να προκαλέσει μια τέτοια «πλάνη» στη δημοσιογραφική έρευνα.

Είναι μάλλον χαζό να πιστεύει κανείς ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου θα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και δεν θα το είχε μετά από τόσο καιρό διαπιστώσει κανείς, ούτε καν το περιοδικό που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε τη λίστα.

Οι διαθέσεις των εκδοτών των δυο εντύπων καταγράφονται, αν και δεν εκπλήσσουν πια κανέναν. Παρά τα όποια λάθη της διακυβέρνησης του, ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει πόντους συμπάθειας, μετά από κάθε τέτοια χυδαία επίθεση εναντίον του.