Αρνούνται να συμμορφωθούν με την εγκύκλιο Αθανασίου για την ιθαγένεια 6 δήμαρχοι

5.12.12

Από το Real.gr:


Κοινή δήλωση, με την οποία θεωρούν ότι το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας για αναστολή διαδικασιών κτήσης ιθαγένειας «ενόψει προσεχούς δημοσίευσης αποφάσεων ΣτΕ», κατέθεσαν......στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έξι δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα, την πρόταση υπογράφουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Οι έξι δήμαρχοι δηλώνουν ότι οι δήμοι αδυνατούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το οποίο παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου.

Γι’ αυτό, όπως σημειώνουν, οι δήμοι θα «συνεχίσουν να τηρούν τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα δηλαδή με την αρχή της νομιμότητας».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Απόλυτα σωστή η απόφαση τους. Η Παραπολιτική έχει δημοσιεύσει (εδώ) ολόκληρη την απαράδεκτη «εγκύκλιο» Αθανασίου.