ΣΥΡΙΖΑ: Πώς γίνεται εξορθολογισμός των δημοσίων ΜΜΕ με χρυσά συμβόλαια συμβούλων στην ΕΡΤ;

18.1.13

Διαβάζω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια ΜΜΕ:

(...)Η κυβέρνηση, βαφτίζοντας το κρέας –ψάρι και πουλώντας εκδούλευση ότι εξαιρεί τους δημοσιογράφους των Δημοσίων Μέσων από το μισθολόγιο της φτώχειας των Δημοσίων Υπαλλήλων, επιχειρεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να εφαρμόσει...


...πολιτικές λιτότητας ,όταν ήδη οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 30% .

Επικαλείται την ανάγκη «εξορθολογισμού» και της «εξοικονόμησης» χρημάτων, ενώ την ίδια ώρα υπογράφει «χρυσοφόρα συμβόλαια» με την μορφή ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικών Θέσεων) με μοναδικό κριτήριο τη σχέση τους με την τρικομματική κυβέρνηση. Σπαταλά το ανταποδοτικό τέλος του πολίτη δίνοντας χιλιάδες ευρώ για τα ΠΕΘ (4.000 μικτά), ενώ ορίζει ως βασικό μισθό τα 876 ευρώ (μικτά) για τον εργαζόμενο . Χιλιάδες ευρώ, για ειδικούς συμβούλους, για δημοσιογράφους που προσελήφθησαν για μία εβδομαδιαία εκπομπή ακόμη και για αργόμισθους.

Σπαταλούν δημόσιο χρήμα και βολεύουν ημετέρους όταν δείχνουν –δια της παρατεταμένης σιωπής -το δρόμο της ανεργίας στους συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αρχές Φλεβάρη και βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο επί σειρά ετών. 

Ζητούν περικοπές από την πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα, όταν παραχωρούν την παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος –και δη ενημερωτικού- σε Ανώνυμες εταιρείες, που προσλαμβάνουν ως ενοικιαζόμενους δημοσιογράφους με μισθούς πείνας και ανασφάλιστους.

Φθάνει πια ο εμπαιγμός… Τα Δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν ξέρω αν όποιος συμφωνεί με κάποιες παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δραχμολάγνος, αναρχικός και τρομοκράτης αλλά μου φαίνεται κι εμένα τουλάχιστον ανήθικο να λαμβάνουν 4.000 ευρώ τον μήνα από την ΕΡΤ πολιτευτές των κομμάτων συνεργασίας και από την άλλη να μειώνονται οι μισθοί των απλών δημοσιογράφων.

Θα το γράψω για ακόμα μια φορά: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια σωτηρία με τέτοιου τύπου όρους από το σάπιο πολιτικό σύστημα.