Η παραδοχή Διώτη αλλάζει τα δεδομένα για τον Παπακωνσταντίνου

15.1.13

Ιδιαίτερα σημαντική για το νομικό σκέλος της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ είναι η παραδοχή του Ιωάννη Διώτη για την καταστροφή του υλικού που παρέλαβε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχουν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος......που αλλοίωσε τη λίστα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς συνέκριναν τη νέα λίστα που ήρθε από τη Γαλλία με ένα στικ που δημιούργησε ο Ιωάννης Διώτης και μάλιστα μετά την αποχώρηση του Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα κι αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αφαιρέσει τα τρία ονόματα των συγγενών του κατά τη  μετατροπή της λίστας Λαγκάρντ από cd σε usb, αυτή τη στιγμή η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο, ενώ πλέον ο δημιουργός του στικ Διώτης κι ο κομιστής του στικ Βενιζέλος θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έκαναν καμία παρέμβαση στη λίστα.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα διερευνήσει μια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολισμένη μονάχα στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου, όταν ακόμα υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Σκεφθείτε μόνο ότι πλέον έχει χαθεί τόσο το αρχικό cd που έφτασε από τη Γαλλία, όσο και το αντίγραφο που δημιούργησε ο Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στον Διώτη...