Σκουρλέτης: Να διερευνήσουμε αν υπάρχει άρωμα παρακρατικής δράσης στις τελευταίες ενέργειες

14.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ:

Πρόκειται ασφαλώς για μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων και τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, οι οποίες είναι απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό νομίζω ότι είναι κατανοητό από το μεγαλύτερο κομμάτι...


...της ελληνικής κοινωνίας.
Αντικειμενικά αυτές οι ενέργειες θεωρώ ότι αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα της συγκυρίας, σπέρνουν το φόβο και ουσιαστικά συμβάλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην κοινωνία.
(...)
Ιστορικά σε αυτό τον τόπο δεν υπήρξε παρακράτος και τρομοκρατία από την επίσημη Αριστερά. Υπήρξε όμως από την ακροδεξιά. Κι εγώ θέλω να καλέσω αυτή τη στιγμή να διερευνήσουμε όλοι μαζί και να δούμε αν πράγματι υπάρχει και άρωμα παρακρατικής δράσης σε αυτές τις τελευταίες ύποπτες ενέργειες.

-Αναφέρομαι στις οργανώσεις, στις οποίες ανέλαβαν τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων.

Δεν καταλαβαίνω κατά πόσο εσείς επιφυλάσσετε για τον εαυτό σας το ρόλο του αναλυτή κάποιων κειμένων, εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. Και ξέρετε κάτι; Η προβοκάτσια έχει διάφορους τρόπους να στηθεί κάθε φορά. Άλλες φορές πιο έξυπνους, άλλες λιγότερο έξυπνους.
Εμένα με ενδιαφέρει ότι σήμερα η είδηση είναι οι νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, τα τιμολόγια, το νέο φορολογικό και εμείς ασχολούμαστε με άλλα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η καταδίκη των ενεργειών με την ανάπτυξη μιας παράλληλης συνωμοσιολογικής ρητορικής είναι μια πολιτικά ηλίθια επιλογή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με κάποιον τρόπο να αποδείξει τη δράση παρακρατικών, ας το κάνει. Μέχρι τότε, δεν χρειάζεται να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους αμφιβολίες.