Ολάντ: Δεν σχεδιάζουμε άλλα μέτρα λιτότητας για τη Γαλλία

23.2.13

Η Γαλλία θα εστιάσει την προσοχή της σε περικοπές δαπανών προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα το 2014, ωστόσο δεν σχεδιάζει τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας για το τρέχον έτος, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Θα ήταν λάθος να λάβουμε μέτρα που θα βάλουν ένα ακόμη φρένο στην κατανάλωση και τις επενδύσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά....


...κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι έως τώρα οι προσπάθειες του Παρισιού αποσκοπούν πρωτίστως στην αύξηση των εσόδων, παρά την περικοπή των δαπανών.

Οι δηλώσεις του κ. Ολάντ έρχονται εμμέσως πλην σαφώς ως απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε την Παρασκευή, αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε τις χειμερινές προβλέψεις της για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Ολάντ δείχνει να προσπαθεί να εξωτερικεύσει το μάθημα που έλαβαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες από το πάθημα της Ελλάδας αλλά είναι μάλλον αμφίβολο το αν στο τέλος θα τα καταφέρει.

Οποιαδήποτε παρέμβαση του πάντως δημιουργεί κλίμα στην Ευρώπη. Μένει να δούμε αν από τις αυριανές εκλογές στην Ιταλία θα προκύψει κάποιος νέος σύμμαχος για τις ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να αναχαιτίσουν την αυστηρή λιτότητα που προτείνει η Άγκελα Μέρκελ.