Ποινική δίωξη κατά της «Αττικό Μετρό» για τις παράνομες προσλήψεις της περιόδου 2008-9

14.2.13

Από την ΕΡΤ:

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις αθρόες προσλήψεις στην «Αττικό Μετρό» την περίοδο 2008-2009 οι οποίες φέρονται ότι είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίσει η εταιρεία για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις...


...του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου και στρέφεται σε βάρος 10 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΑΜΕΛ Α.Ε. Η υπόθεση μάλιστα ανατέθηκε σε ανακριτή του Ν. 4022/2011 αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών λειτουργών.

Η Εισαγγελία πάντως έθεσε στο αρχείο, ένα σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε το χρονικό διάστημα από 31-3-2004 έως 2007, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η ποινική δίωξη ασκείται με τεράστια καθυστέρηση αλλά παρ' όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την έκθεση Ρακιντζή για τις παράνομες προσλήψεις στο Μετρό ανέδειξε ξανά η Παραπολιτική κατά την πρόσφατη απεργία στο Μετρό, ζητώντας την παραίτηση του ενορχηστρωτή των προσλήψεων Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αναλυτικά εδώ.