Αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ οι οφειλές προς της ΔΕΗ!

7.3.13


Αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ δηλώνουν όλο και περισσότεροι πολίτες. Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδηγεί την διοίκηση της ΔΕΗ να αυξήσει τους διακανονισμούς κατά 75% και τις διακοπές ηλεκτροδότησης κατά 66%.

Την ίδια ώρα, βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων, η ΔΕΗ θα αυξήσει εκ νέου......τα τιμολόγια από την 1η Μαΐου, ενώ έπεται μία ακόμη αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013. Κι αυτά όταν από 1ης Ιανουαρίου ισχύουν νέα αυξημένα κατά 25% μεσοσταθμικά τιμολόγια ρεύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, περίπου 30.000 διακοπές ηλεκτροδότησης πραγματοποιεί κάθε μήνα η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

Πηγή: Ιn.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής:  Τη στιγμή που δημοσιεύω αυτή την είδηση, χαζεύω αποσβολωμένος τον εκκαθαριστικό λογαριασμό που έλαβα. Δεν ξέρω ως πότε μπορεί κανείς να πληρώνει τόσο πολλά χρήματα σε πάγιες χρεώσεις, όταν η κατανάλωση του ρεύματος δεν ξεπερνά το 1/3 του ζητούμενου ποσού.

Σε τι ακριβώς ελπίζουν αυξάνοντας κι άλλο τις χρεώσεις;