Αλέξη, να μην πληρώσουν οι καζινοκαπιταλιστές της Κύπρου;

24.3.13

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί χρησιμοποίησε τον όρο «οικονομία-καζίνο» για να περιγράψει το μοντέλο της Κύπρου, που αυτές τις μέρες καταρρέει. Έναν ανάλογο όρο χρησιμοποιούν συχνά-πυκνά κι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για να περιγράψουν ακριβώς το ίδιο.


Σχετικά πρόσφατα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε......δηλώσει χαρακτηριστικά:


Μία παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια. Με μία βαθιά ταξική πολιτική εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μία παρέα διαπλοκής και διαφθοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα. Και την χρεοκόπησε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά.

100 οικογένειες του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασσαν θέσεις, όσο τα δυο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία. Από καίριες πολιτικές θέσεις σε κρίσιμες οικονομικές θέσεις.
Πολυθεσίτες της εξουσίας, μεταφερόμενοι από πολιτικές θέσεις στη δημοσιογραφία και από εκεί σε καίρια οικονομικά πόστα.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί ο κ. Τσίπρας ο οποίος καταγγέλλει τον καζινακοπιταλισμό στηρίζει ταυτόχρονα το «όχι» στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου; Να ρυθμιστούν η όχι οι φορολογικοί παράδεισοι; Να μην φορολογηθεί ο πλούτος μέσω του κουρέματος των υψηλών καταθέσεων;

Αλέξη;