Σοκάρουν τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΙΚΑ για την ανασφάλιστη εργασία

17.4.13

Σε 2.362 διαμορφώθηκε ο αριθμός ανασφάλιστων εργαζομένων, σε σύνολο 6.135 απασχολουμένων, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια 1.967 ελέγχων του ΙΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια τον Μάρτιο σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων και ειδικά εκεί που παρατηρείται ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης, από τις επιχειρήσεις που...


... ελέγχθηκαν 76 ήταν αναπόγραφες στο ΙΚΑ (δηλαδή, λειτουργούσαν απασχολώντας προσωπικό χωρίς να έχουν παραλάβει Μητρώο από το ΙΚΑ).


Σχόλιο Παραπολιτικής: Οι διαστάσεις του φαινομένου είναι σχεδόν τρομακτικές. Αναλογιστείτε μονάχα ότι το Κράτος όχι μόνο χάνει τα έσοδα από τις εισφορές αλλά παράλληλα δεν μπορεί να σχηματιστεί και ακριβή εικόνα για την πραγματική ανεργία.

Σκεφθείτε επίσης ότι η εκάστοτε Αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας αλλά ουδέποτε την κατηγορεί για το ότι δεν μπορεί να περιορίσει την ανασφάλιστη εργασία, κάτι που ενδεχομένως να οδηγούσε και στη στατιστική μείωση της ανεργίας.

Τέλος, θεωρώ απίστευτο το ότι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν 76 ολόκληρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα της κρίσης χωρίς καν να έχουν εγγραφεί στο ΙΚΑ!