Σε δημοσκοπικό χαμηλό διετίας οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία

17.4.13

Σε χαμηλό διετίας κατέπεσε η εκλογική επιρροή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από το περιοδικό Stern.Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύει η εν λόγω σφυγμομέτρηση, περίπου πέντε μήνες πριν τις κρίσιμες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου η......πρόθεση ψήφου για το SPD έπεσε στο 22%, χαμηλότερα ακόμα και από την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009 (23%), η οποία ήταν η χειρότερη μεταπολεμική επίδοση των Σοσιαλδημοκρατών στην 150ετή ιστορία τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε πριν το Συνέδριο του SPD που διοργανώθηκε την Κυριακή στην Βαυαρία.

Στον αντίποδα, η εκλογική επιρροή των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους διαμορφώθηκε στο 42%, ενώ οριακά πάνω από το 5% (όριο για είσοδο στη Βουλή) βρέθηκαν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε στο δικό μας εθνικό επίπεδο.

Σας έγραψα πρόσφατα κι από τις Βρυξέλλες ότι η εκτίμηση είναι ότι η Κεντροαριστερά από την Ευρώπη είναι πιο αμήχανη από ποτέ. Οι συντηρητικοί της Μέρκελ παραμένουν οι μόνοι που μοιάζουν να έχουν στο μυαλό τους ένα κάποιο σαφές σχέδιο για την Ευρώπη...