Κουβέλης: Όχι με κινήσεις κορυφής η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού

19.5.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα «Realnews»:

-Ενδεχόμενο κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, όπως πρότεινε και πρόσφατα ο Ευ. Βενιζέλος, υπάρχει; Ή η ΔΗΜΑΡ θα κατέλθει μόνη της; Πάντως, πρόσφατα...


...ο Ευ. Βενιζέλος σταμάτησε το φλερτ και σας επιτέθηκε. Τι απαντάτε;

Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αφορά κινήσεις κορυφής. Αφορά έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πιστεύει ότι η όποια σύγκλιση θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού. Η ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με όλον αυτόν τον κόσμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας από το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, που θα δράσει από κοινού στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα. Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν προτίθεται να διασώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ.

Αν μάλιστα εξακολουθεί να παγιώνεται το προβάδισμα της στις δημοσκοπήσεις (εδώ), τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσουν να εισρέουν μεμονωμένα προς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη...