Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούσαν να γίνουν με λιγότερα χρήματα

19.5.13

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τους πολίτες είναι ο ιδιότυπος διάλογος που έχει ανοίξει μεταξύ της Γιάννας Αγγελοπούλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο κ. Χριστοδουλάκης υποστηρίζει ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες ωφέλησαν τη χώρα αλλά στοίχισαν περίπου 7 δισ. ευρώ. Θα μπορούσαν να γίνουν και με 5 δισ. ευρώ αν...


...πολλές εγκαταστάσεις νοικιάζονταν ως λυόμενες αντί να τις αγοράζουν καινούργιες», τονίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα.


Επίσης, αναγνωρίζει ότι η κυρία Αγγελοπούλου προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στη διοργάνωση και στην προβολή των Αγώνων, αλλά, όπως τονίζει, «τα χρήματα θα μπορούσαν να ήταν αισθητά λιγότερα και γι' αυτό πάλεψα όσο μπορούσα».

Κάπως έτσι, φτάνουμε για ακόμα μια φορά μπροστά στο σύνηθες μεταπολιτευτικό παράδοξο του να παραδέχονται όλοι ότι κάτι δεν έγινε καλά αλλά ταυτόχρονα να θεωρούν ότι ίδιοι...πέτυχαν. Ακόμα κι αν ο κ. Χριστοδουλάκης πράγματι αγωνίστηκε να περιορίσει τη σπάταλη Γιάννα, αν οι Αγώνες μπορούσαν πράγματι να κοστίσουν λιγότερο, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση Σημίτη έχουν αποτύχει...