Τσίπρας: Οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες είναι η δύναμη της πατρίδας μας!

1.5.13

Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά:

Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες......νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας. Είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον.

Την οικονομία δεν θα την αναστήσει ούτε η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία, ούτε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Θα την αναστήσει ο κόσμος της εργασίας με τους αγώνες του. Τον θέλουν στο περιθώριο υποταγμένο γιατί τον φοβούνται. Τον θέλουμε στην πρώτη γραμμή για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είχα καταλάβει ότι η φυγή των νέων στο εξωτερικό αποτελεί καταστροφή για την πατρίδα μας αλλά ο Αλέξης ο Τσίπρας το βλέπει διαφορετικά. Φαντάζομαι ότι ήδη θα κρατάει στο συρτάρι του κάποια συγκλονιστικά γοητευτική πρόταση επαναπατρισμού τους.

Εξάλλου, κατά τον Τσίπρα, η ανάσταση για τη χώρα θα έρθει μέσα από τους «αγώνες του κόσμου της εργασίας». Θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας οι μάχες των νυν εργαζομένων του Δημοσίου να διατηρήσουν τα προνόμια τους;