Εκτός τόπου και χρόνου η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία

3.6.13

Παραθέτω την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας.

Η  διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της «ανάπτυξης» και......της «ανταγωνιστικότητας» που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες.

 Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η  σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσπάθησα ήδη από χθες εδώ να σταχυολογήσω τα αιτήματα των Τούρκων διαδηλωτών, τα οποία κάποιοι επιχειρούν με το ζόρι να εισάγουν και να «πουλήσουν» στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Είναι πραγματικά λυπηρό κι αγγίζει τα όρια του γελοίου το να προσπαθεί ένα κόμμα, πόσο μάλλον η Αξιωματική Αντιπολίτευση, να δει πίσω από τα γεγονότα στην Τουρκία τον...νεοφιλελευθερισμό, όταν όλοι ξέρουμε πόσο σύνθετο είναι το εθνολογικό και πολιτικό μωσαϊκό της γειτονικής χώρας.

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, η βουλευτής του κόμματος Ρένα Δούρου η οποία έχει σπουδάσει στην Τουρκία εξέδωσε προχθές μια εντελώς διαφορετική και πολύ πιο σοβαρή ανακοίνωση. Διαβάστε την εδώ.