Σόιμπλε: Να μην χάσει τα παιδιά της η Ευρώπη από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές

3.6.13

Κίνδυνο για την δημοκρατία και για την νομιμοποίηση της Ευρώπης αποτελεί η απογοήτευση των εκατομμυρίων νέων οι οποίοι είναι άνεργοι, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απηύθυνε σε άνεργους επαγγελματίες αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν πρόσκληση να πάνε στη χώρα του.

"Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, είμαστε μια μάλλον γερασμένη ήπειρος, η οποία......δεν έχει το περιθώριο να χάσει τα παιδιά της από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές», έγραψε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, και σημείωσε ότι η Ευρώπη η οποία εξυγιάνθηκε δεν επιτρέπεται να αποκλείσει μια ολόκληρη γενιά. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άμεσα τα έξι δισεκατομμύρια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, τονίζει ότι "όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση ή όσοι είναι άνεργοι επαγγελματίες, είναι ευπρόσδεκτοι εδώ".

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κάθε μέρα που περνάει, ο λόγος της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας γίνεται και λιγότερο ήπιος. Κάθε μέρα που περνάει όμως είναι και μια μέρα πιο κοντά στις εκλογές του φθινοπώρου.

Προσωπικά, θα πρότεινα να περιμένουμε λίγο ακόμα, πριν καταλήξουμε στο ότι οι Γερμανοί αλλάζουν στάση.