Η απίστευτη πρόταση Τσίπρα για την εξαίρεση δαπανών από τον υπολογισμό του ελλείμματος

30.6.13

Έλαβα το παρακάτω email από φίλο αναγνώστη το οποίο περιείχε μια παρατήρηση που πραγματικά με άφησε άφωνο. Σας το παραθέτω ολόκληρο:

Αγαπητή Παραπολιτική,

Διάβασα τις 11 προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας και δεν μπορώ παρά να σταθώ στην πρόταση Νο 10 , όπου αναφέρει:

Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία εξαιρούνται από τον υπολογισμό...



...των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και το κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας και περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της χώρας.

Ποια επιστροφή στη δραχμή; Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να καθιερώσουν ως νόμισμα τα λεφτά από το επιτραπέζιο MONOPOLY!

Πραγματικά είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανόν ο επόμενος πρωθυπουργός να προτείνει σοβαρά τέτοιες απίστευτες βλακείες; Εδώ δεν τίθεται θέμα ούτε ιδεολογίας, ούτε πολιτικής άποψης. Για να υπόσχεται κάτι τέτοιο είναι ή απίστευτα κυνικός ώστε να θεωρεί ότι έτσι θα μαζέψει ψήφους ή παντελώς άσχετος. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ομολογώ ότι δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Τσίπρας πρότεινε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι το επόμενο που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καθιερωθεί συνταγματικά η δυνατότητα να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.