Μανώλης Σφακιανάκης: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στην καταπολέμηση της παιδοφιλίας

7.8.13

Ο ταξίαρχος της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Μπορούμε να δείξουμε τα σπουδαία πράγματα που έχουμε καταφέρει όσον αφορά στην παιδοφιλία σε διεθνές επίπεδο και είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουμε πάρει ένα ειδικό λογισμικό εντοπισμού της διαχείρισης του υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε πραγματικό χρόνο, όλο το εικοσιτετράωρο. Η χώρα μας είναι πολύ μπροστά στο κομμάτι αυτό. Η ελληνική αστυνομία μπορεί να παρουσιάσει πολλά στοιχεία για το παγκόσμιο φαινόμενο που λέγεται παιδική...



...πορνογραφία και πάνω απ' όλα έχουμε ένα αξιόμαχο τμήμα που καταπολεμά αποκλειστικά αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα λογισμικό που παρακολουθεί την κίνηση. Δηλαδή, αυτή την στιγμή, κάποιοι παιδόφιλοι διακινούν και εμπορεύονται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το λογισμικό αυτό τους εντοπίζει, μας στέλνει το ηλεκτρονικό ίχνος αυτών των ανθρώπων, στη συνέχεια εμείς, με άρση απορρήτου επικοινωνιών, κάνουμε δικογραφία και μαζί με τον εισαγγελέα πηγαίνουμε στο σπίτι που έχουμε εντοπίσει, κάνουμε έρευνες και συλλαμβάνουμε τους παιδόφιλους... Η χώρα μας συμμετέχει στον αγώνα αυτό. Ήδη αξιωματικοί μας βρίσκονται στο εξωτερικό, στο FBI και εκπαιδεύονται. Παράλληλα, σαν χώρα έχουμε φωνή στα διεθνή δρώμενα, με άξιους εκπροσώπους. Αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται άνθρωποι πάνω στις νέες δράσεις των παιδόφιλων, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ενήμεροι για κάποια πιθανή επίθεση που μπορεί να έχουμε».

Και πρόσθεσε: «Ο νόμος, ειδικά για την παιδοφιλία, μας καλύπτει απόλυτα. Είναι ένας σύγχρονος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 2007. Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά, τον εισαγγελέα, τον κ. Τέντε, ο οποίος με τις κινήσεις που έκανε, άνοιξε το δρόμο για να συλλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι...
Πριν από λίγες μέρες  η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με έστειλαν μαζί με το διευθυντή του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ιταλία, για να δούμε πως αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας εκεί το οικονομικό έγκλημα και την παιδική πορνογραφία. Ένα θα σας πω. Η παιδική πορνογραφία στην Ιταλία δεν υπάρχει. Γιατί; Διότι η Βουλή τους νομοθέτησε  το ότι “κύριοι δεν σας θέλουμε”. Δε θέλουμε τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων. Έτσι, με ένα φοβερό νομοθέτημα, εξάλειψαν την παιδοφιλία και ίσως πρόκειται για  τη μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν έχει παιδοφιλικές ιστοσελίδες. Πριν από κάποια χρόνια είχα προτείνει κάτι παρόμοιο και ο ίδιος, αλλά δεν εισακούστηκα. Έχουμε καλά μυαλά στη χώρα μας, αλλά κάποια πράγματα δυστυχώς δεν περνάνε».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Υπάρχει κι αυτό το Δημόσιο, υπάρχει κι αυτή τη Ελληνική Αστυνομία. Ακριβώς επειδή υπάρχει κι αποτελεί πρότυπο, κόμματα και media δεν ασχολούνται μαζί της.