Αναβλήθηκε αιφνιδίως η συνάντηση Τρόικας-Μητσοτάκη με πρωτοβουλία των δανειστών

11.11.13

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, μετά απο αίτημα της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δεν έδωσαν κάποια εξήγηση για τους λόγους αναβολής στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, κατά τη διάρκεια τετράωρης σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους, δεν έδειξαν να βιάζονται για την εξεύρεση λύσης και δεν προσδιόρισαν τον χρόνο επιστροφής τους μετά τη συμμετοχή τους στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι δανειστές αναμενόταν να διατυπώσουν τις θέσεις τους για το ποιες απολύσεις δέχονται και ποιες όχι, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 που πρέπει να γίνουν έως το τέλος του έτους.

Μέχρι στιγμής οι μόνες δεδομένες απολύσεις είναι 2.000 άτομα από την ΕΡΤ 300 περίπου επίορκοι. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να προσμετρηθούν σε αυτές τις απολύσεις 800 με 1.000 άτομα που θα προκύψουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και οι υπόλοιπες 700 που απομένουν να προέλθουν από την αξιολόγηση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που έχει ήδη ξεκινήσει.


Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ελάχιστες φωνές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Παραπολιτική, υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα είναι σοβαρή, παρά την υποτίμηση του θέματος από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ειδικά στο θέμα των απολύσεων, η Τρόικα δεν πείθεται ότι θα ολοκληρωθούν οι 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου με τον τρόπο που υποδεικνύει η κυβέρνηση.