Απειλές Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές σε επιχειρηματικά συμφέροντα

10.11.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης:

(...)Με την ευκαιρία θέλω απευθυνόμενος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσω ότι καταθέσατε αυτή την πρόταση δυσπιστίας ενώ περιμέναμε να καταθέσετε την περιβόητη πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια. Περιμένουμε 25 μέρες και θέλω να σας προειδοποιήσω και κυρίως να προειδοποιήσω τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο αρχηγό σας, τον κ. Τσίπρα, ότι η πράξη του συκοφάντη είναι μια πράξη άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο.

Περιμένω να έρθετε να μιλήσουμε για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για κίνητρα, για το τι επιδιώκουν αυτοί που σας καθοδηγούν σε αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία. Ελάτε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος στο θέμα αυτό.

Άλλωστε σας έχω πει ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να καταθέσουμε εμείς μια πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για συνωμοσίες και γκρίζα παιχνίδια με επιχειρηματικά συμφέροντα, με πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, με πολύ συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γιατί υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί θεσμικά η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί το Κοινοβούλιο ως τέτοιο στο οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής.

Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματικά και άλλα που κινούνται πολύ κοντά σας. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά.(...)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Βενιζέλος περιμένει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή εναντίον του για να δείξει στο ΣΥΡΙΖΑ «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Αν γνωρίζει συγκεκριμένα πράγματα για τα όσα εμμέσως καταγγέλλει, όφειλε ήδη να έχει μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία.

Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω στην εξεταστική για τα υποβρύχια, ο Βενιζέλος δεν θα μιλήσει; Παρακολουθούμε οι πολίτες κάποια...δημόσια διαπραγμάτευση και δεν μας το έχουν πει; Δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούν πλήρως το ελληνικό πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη με τέτοιου τύπου υπονοούμενα;