Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κι όχι της ΔΗΜΑΡ οι κυβερνητικές «εφεδρείες»

12.11.13

Σε αντίθεση με ότι αρκετοί πιστεύουν, το Μέγαρο Μαξίμου δεν ποντάρει στη Δημοκρατική Αριστερά αλλά στους Ανεξάρτητους Έλληνες, σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιλέξουν τον δρόμο της Θεοδώρας Τζάκρη.

Ήδη ο Τέρενς Κουϊκ μπήκε στη μαύρη λίστα του Πάνου (του) Καμμένου καθώς αφιέρωσε την ομιλία του στη Βουλή στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως το πλέον συστημικό κόμμα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τη Νέα Δημοκρατία.

Δεδομένη θεωρείται από πολλούς και η επιστροφή της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο γαλάζιο μαντρί, σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η κυβερνητική σταθερότητα. Την έκπληξη δεν αποκλείεται να κάνει και ο Παύλος Χαϊκάλης, παλιός προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ήδη από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης.

Θυμίζω εξάλλου ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012 το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έλαβε ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 10,6% και ήδη από τις εκλογές του Ιουνίου περιορίστηκε στο 7,5%, χάνοντας 13 έδρες. Σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα κινείται γύρω στο 5%, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν ακόμα περισσότερες έδρες.

Κατά συνέπεια, όποιος μεταβεί στη Ν.Δ, σώζοντας την κυβέρνηση, θα προστατεύσει την τωρινή θητεία του από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ενδεχομένως να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες επανεκλογής του. Ελκυστικό πακέτο.