Συμεών Κεδίκογλου: Να πει ο Τσίπρας και στη Βουλή, μπροστά στο Λαφαζάνη, ότι πρέπει να σωθεί το ευρώ

10.11.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης:

(...)Άκουσα και από τον κ. Δραγασάκη και από άλλους ομιλητές ότι η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης αφορά και την οικονομία. Είναι όμως η δεύτερη τέτοια πρόταση που κατατίθεται τον τελευταίο καιρό. Η πρόταση ήταν αυτή του ιστορικού στελέχους σας, του κ. Μανώλη Γλέζου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πείθεται ως ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα βρείτε τα λεφτά. Ήταν η πρώτη πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και από Βουλευτή της.

Την ώρα που εσείς δεν πείθετε ούτε τους δικούς σας συντρόφους, δεν επιτρέπετε στην Κυβέρνηση να ολοκληρώσει σε ομαλό κλίμα τις συζητήσεις με τους εταίρους και δανειστές μας και σπεύδετε να συζητήσετε την αξιολόγηση του οικονομικού επιτελείου πριν καν αυτό καταθέσει τις τελικές του προτάσεις. Προσέξτε μόνο μήπως στο τέλος η δική σας απειλή για αστάθεια λειτουργήσει υπέρ της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπέρ της σταθερότητας.

Οι πολίτες μπορεί πράγματι να αναζητούν μια ελπίδα διαφυγής από το σημερινό θολό τοπίο, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι επιθυμούν να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες, απαντώντας στα ψευδή διλήμματα που τους θέτετε.

Χαίρομαι, πάντως, που στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έρθετε στη Βουλή για να τοποθετηθείτε λόγω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την πρόταση μομφής. Περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον να ακούσω τον Πρόεδρό σας να λέει από αυτό εδώ το βήμα τα ίδια με αυτά που είπε και στο Τέξας, να πει δηλαδή εδώ και να τον ακούσει και ο κ. Γλέζος και ο κ. Λαφαζάνης που είναι μέσα στην Αίθουσα αυτή τη στιγμή και οι συνιστώσες σας ότι η Ευρωζώνη πρέπει να σωθεί, ότι όλες οι άλλες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Τότε δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν θα υπάρχει καμία συντροφική μομφή εναντίον σας, αν για πρώτη φορά απευθυνθείτε στην ελληνική κοινωνία με ρεαλισμό σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.(...)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η αλήθεια είναι ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν περισσότερο από τον καθέναν την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.