Επενδύοντας πότε στο χάος και πότε στη λήθη

27.3.14


Ενώπιον Γερμανών βουλευτών, μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γκίντερ Κρίχμπαουμ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δραγασάκης μίλησε σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε πολλά και σοβαρά πράγματα τονίζοντας κυρίως ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι μας φταίνε οι ξένοι».

Ωραία όλα αυτά αλλά τώρα είναι κάπως αργά. Ήδη από το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε συνειδητά στο χάος και στο διχασμό, ευνόησε και υποστήριξε όλους τους μύθους που ήθελαν τη χώρα μας να βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων που θέλουν να μας πάρουν την Ακρόπολη και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κλείνει το μάτι σε κάθε διεκδίκηση. Ακόμα και τώρα, η μόνη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον είναι η...ανατροπή της κυβέρνησης κι από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Τι άλλαξε και είναι πια αργά; Η χώρα δειλά-δειλά βγαίνει από την πρώτη φάση της κρίση, οι πολίτες προσπαθούν σιγά-σιγά να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή παρά τις δυσκολίες και το βαρύ κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν είμαστε στο 2012, δεν ελπίζει ο ίδιος αριθμός ανθρώπων και με το ίδιο πάθος στην «ολική ανατροπή».

Οι επιλογές των προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους και στις περιφέρειες όλης της χώρας έδειξαν στους πολίτες ότι το κόμμα παραμένει δέσμιο των ισορροπιών και των δομών του 4%. Άνθρωποι άγνωστοι στις τοπικές τους κοινωνίες κατεβαίνουν υποψήφιοι, δείχνουν τη μεγαλύτερη απροθυμία συνεννόησης με άλλους υποψηφίους και έχουν κυρίως να επιδείξουν στη σταδιοδρομία τους μόνο κομματικά παράσημα.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά ακόμα, καλός και άγιος ο κ. Δραγασάκης, χρήσιμο να ακούμε ότι δεν πιστεύουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μας φταίνε οι ξένοι αλλά δεν μας είναι τόσο εύκολο να ξεχάσουμε τα όσα έγιναν σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εκπροσωπήσει ούτε έναν που δεν ανήκει στο στενό πυρήνα του αντιμνημονιακού ακροατηρίου, ούτε έναν που δεν του αρκεί απλώς να ακούει κατάρες κατά της κυβέρνησης.

Η Ιστορία θα είναι πολύ σκληρή με όσους τελικά θα στερήσουν από την Αριστερά την ευκαιρία να δοκιμαστεί για μια φορά στην εξουσία.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.