Ανώτερος των περιστάσεων

23.4.14


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε, από το Καστελόριζο, ότι η πορεία της Ελλάδας προς τη χρεοκοπία ήταν πια μη αναστρέψιμη.

Από το...βήμα του Καστελόριζου, δεν ανακοινώθηκε όμως μια τυπική χρεοκοπία της χώρας. Εκείνη τη μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι είχε καταφέρει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, δηλαδή να εξασφαλίσει ότι η πτώση της χώρας από τον γκρεμό θα γίνει με ένα γερό δίχτυ ασφαλείας.

Στην περίφημη φωτογραφία από το ακριτικό νησί, εμφανίζεται μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου γι' αυτό και σήμερα όλοι συζητούν γι' αυτόν. Υποψιάζομαι όμως ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα σταθεί μόνο σε αυτόν αλλά κυρίως σε αυτούς που λείπουν από αυτή τη φωτογραφία.

Δεν θα αντέξει στον χρόνο η σημερινή προπαγάνδα των ΜΜΕ. Θα βρεθούν σύντομα άνθρωποι που θα αναρωτηθούν με οργή για το 2010 δεν έσπευσε όλο το πολιτικό σύστημα στο Καστελόριζο για να σώσει τη χώρα μια ώρα νωρίτερα από την καταστροφή.

Σε λίγα χρόνια, δεν θα συζητάμε αν στα χρόνια του Μνημονίου «πρόδωσαν» τη χώρα οι παρόντες αλλά αν την πρόδωσαν οι αδικαιολογήτως απόντες.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.