Γιαννάκου για ευθύνες Σαμαρά: Προσωπική επιλογή του ο Μπαλτάκος, δεν έχει σχέση με τη Ν.Δ

3.4.14


Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή Μπαλτάκου.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε θεσμική θέση, στην κυβέρνηση όμως. Διότι, άκουσα και σχόλια περί κόμματος και παράταξης. Δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, απ' όσο γνωρίζω. Από εκεί και έπειτα, είναι προφανές ότι το να διατηρούνται τέτοιες επαφές μ' ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα από θεσμικό παράγοντα, είναι απαράδεκτο... Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή... Ο πρωθυπουργός του είχε εμπιστοσύνη και του ανέθεσε μια σοβαρή θέση. Τώρα, εάν η εμπιστοσύνη αυτή μετατράπηκε στους χθεσινούς διαλόγους και στις επιθέσεις του υιού κ.λπ., αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα».

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη».

Δημοσιογράφος: Είπατε πριν ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Συγχωρέστε με, αλλά όλη η ατμόσφαιρα της συζήτησης με τον κ. Κασιδιάρη ήταν περίπου σαν κομματική αποστολή του κ. Μπαλτάκου ή αυτό άφησε να διατείνεται ο ίδιος...

Μ. Γιαννάκου: «Κακώς. Διότι το κόμμα έχει άλλους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες. Στη δημοκρατία, το να συζητάς με οποιονδήποτε, έχοντας τα επιχειρήματά σου, δεν είναι κακό. Αλλά οι ακρότητες της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, παρά μόνο με δύο τρόπους. Είτε με επιχειρήματα προς το λαό, είτε με πλήρη διαχωρισμό του δικού σου πολιτικού “πιστεύω” από το άκρο. Αυτό δεν μπορεί να μην υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα με παράδοση. Οφείλει να παίρνει θέση για κάθε θέμα πρώτη και όχι να ασχολείται με το τι θέση παίρνουν τα διάφορα άκρα για να προσαρμοστεί...  Αυτές οι ενέργειες μπορεί να έχουν αντανάκλαση στην κυβέρνηση, αλλά όχι και στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει».

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.