Ποτάμι για Μπαλτάκο: Να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία ο Σαμαράς

3.4.14

Παραθέτω την ανακοίνωση του Ποταμιού για την υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγο:

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα. Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό. Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σωθεί. Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό – χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου;

Σε ποιες αποφάσεις αλήθεια συμμετείχε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Πρέπει να μάθουμε μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι αποκλειστικά δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν.

Και μετά είναι η ουσία των αποκαλύψεων. Ο ποταπός τρόπος που μιλάει για την δικαιοσύνη. Τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Τα παιδιά για τις φωτοτυπίες. Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις, δημοσίως και όχι παρασκηνιακώς. Ξαφνιάζει επίσης, η παραδοχή του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Μπαλτάκος είναι «παλιό πρόβλημα». Αν όντως πίστευε ότι είναι «παλιό πρόβλημα» και δεν είναι σχήμα λόγου, τότε θα πρέπει να μας πει αν είχε ζητήσει από την Πρωθυπουργό την αντικατάσταση του. Η συνεργασία «για το καλό της χώρας» όπως συχνά επαναλαμβάνει δεν δικαιολογεί τη συστράτευση με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι».

Όλα τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λαμίας και της Λάρισας καθώς και σε πολίτες που συνταξίδευαν με το τρένο από την Αθήνα στην Λάρισα.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.