Ακυρώθηκε η προεκλογική επίσκεψη Σουλτς στην Ελλάδα λόγω των χαμηλών ποσοστών της Ελιάς

13.5.14


Στην ακύρωση της προεκλογικής επίσκεψης του υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, αναφέρεται η καθημερινή έκδοση του Spiegel.

Όπως αναφέρει η Tagesspiegel ο Μάρτιν Σούλτς ακύρωσε, την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα, επίσκεψή του στην Αθήνα, καθώς δεν αναμένει ιδιαίτερα καλά εκλογικά ποσοστά από την Ελιά και άρα ούτε σημαντικό αριθμό εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Οταν το SPD παρουσίασε στα τέλη Μαρτίου στο Βερολίνο την προεκλογική περιοδεία του Μάρτιν Σουλτς στην Ευρώπη ήταν προγραμματισμένο και ένα ραντεβού για αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα», τονίζει η εφημερίδα και συνεχίζει «Το ΠΑΣΟΚ, το ελληνικό αδελφό κόμμα του SPD, πρέπει να φοβάται μία πικρή ήττα στις ευρωεκλογές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κερδίσει αξιοσημείωτο αριθμό εδρών για λογαριασμό του Σουλτς».

Πηγή: Iefimerida


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στηρίζουν δυο ελληνικά κόμματα: η Ελιά και η Δημοκρατική Αριστερά. Η ακύρωση της επίσκεψης Σουλτς δεν δείχνει μόνο την αποτυχία της Ελιάς αλλά και τις ίσες αποστάσεις που τελικά κρατάνε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές από τα δυο κόμματα.