Οι νέοι θα αφήσουν και πάλι τους γηραιότερους να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας;

8.5.14


Στο σπίτι του φαίνεται ότι θα μείνει και πάλι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στις προσεχείς διπλές εκλογές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοσκόπων και ερευνητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχή σε δήμους μεγάλων αστικών κέντρων δεν αποκλείεται, ειδικά στον β' γύρο, να ξεπεράσει ακόμα και το 50% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις Ευρωεκλογές του 2009 το εκλογικό σώμα είχε δείξει τις προθέσεις του καθώς η συμμετοχή είχε αγγίξει μόλις το 52,63%.

Η απόφαση των πολιτών να απέχουν από τις κάλπες έρχεται σε αντίθεση με τα δεκάδες συνθήματα για περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία που ακούστηκαν στα χρόνια της κρίσης, παρόλο που μάλιστα σε αυτές τις εκλογές παρατηρείται ένας πληθωρισμός επιλογών για τον ψηφοφόρο.

Συνήθως, αυτοί που απέχουν από τις κάλπες είναι άτομα νεότερης ηλικίας κάτι που αυτόματα προσθέτει ένα ειδικό βάρος στην ψήφο των μεγαλύτερων σε ηλικία ψηφοφόρων που παραδοσιακά δείχνουν μια μεγαλύτερη συνέπεια στην άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Αν επιλέξεις να μείνεις σπίτι σου, μπορεί μεν να νομίζεις ότι στέλνεις κάποιο μήνυμα αλλά κανείς δεν θα το λάβει. Αυτό που σίγουρα θα πετύχεις είναι να αυξήσεις την επιρροή του διπλανού σου ο οποίος θα πάει σίγουρα να ψηφίσει. Γιατί τέτοια ηττοπάθεια;

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.