Γιατί το Ποτάμι αγωνιά για την κυβερνητική σταθερότητα;

15.5.14


Παρόλο που το κόμμα του φαίνεται ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε σήμερα ότι η αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής δεν θέτει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σύνοψη της σημερινής συνέντευξης του στη ΝΕΡΙΤ (ή ΔΤ ή όπως λέγεται αυτό το πράγμα):

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι Το Ποτάμι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με αυτούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις λύσεις. Επανέλαβε ότι στόχος της προσπάθειάς μας είναι Το Ποτάμι να πάρει την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές ώστε να πλασάρει “τη λογική της συναπόφασης”.

Χαρακτήρισε αστεία τα διλήμματα που θέτουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θέτει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας: “Η ψήφος δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι να κάνουμε πλάκα, μια τέτοια λογική εκθέτει τη χώρα.”

Δεν είναι κάπως παράδοξο που ένα κόμμα που δεν στηρίζει την κυβέρνηση ανησυχεί όταν η ίδια η κυβέρνηση, δια μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτει θέμα σταθερότητας; Το Ποτάμι που απεχθάνεται τα κόμματα και υπόσχεται να τα αλλάξει όλα, προτιμά να μην πέσει αυτή η κυβέρνηση; Γιατί;