Ελπίζοντας οι δηλώσεις Δρίτσα για το ΝΑΤΟ να οφείλονται σε απλή αφέλεια

5.9.14


Τις ξεχασμένες θέσεις του κόμματος του περί εξόδου από το ΝΑΤΟ επανέλαβε χθες ο Θοδωρής Δρίτσας, προκαλώντας πλήθος εύλογων αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το TheToc.gr, ο κ. Δρίτσας έθεσε θέμα εξόδου της χώρας από την Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πρόταση του προκάλεσε αίσθηση, ωστόσο επέμεινε στη θέση του όταν προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, αλλά και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ανήκουμε στη Δύση και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Δρίτσας επικαλέστηκε, προς ενίσχυση της θέσης του, ότι παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα  του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ στρατιωτική και πολεμική μηχανή και αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στην Ουαλία, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της θα έχουν ως συνέπεια να εμπλακεί η χώρα μας σε επικίνδυνες, για τη ίδια, δεσμεύσεις.

«Η Ελλάδα δεν επωφελείται από τη συμμετοχή της» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η Συμμαχία λειτουργεί μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των λοιπών ισχυρών δυνάμεων. «Πρέπει να διαλυθεί. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να βάλει σε εφαρμογή μια διαδικασία απεμπλοκής από τη σχέση αυτή» κατέληξε.

Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη δήλωση έγινε εξαιτίας της πληθωρικής αφέλειας για πλήθος θεμάτων ενός κόμματος που μεγάλωσε πολύ απότομα. Μακάρι να έχουν δίκιο, αν και ο κ. Δρίτσας δεν είναι χαζός και δεν πιστεύω κιόλας ότι προσδοκά σε πολιτικά οφέλη από μια τέτοια δήλωση.

Η λατρεία όμως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ρωσία του Πούτιν με καθιστά κάτι παραπάνω από καχύποπτο και μάλιστα σε πολύ περίεργες εποχές.