Σαμαράς: Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα είμαστε πρώτοι σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη

5.10.14


Έντονα χιουμοριστικά στοιχεία είχε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας καθώς φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός ήθελε το κομματικό του ακροατήριο να τον θυμάται και να χαμογελά, τώρα που όπου να 'ναι επιστρέφει στην πολιτική απομόνωση.

Σε μια αποστροφή του λόγου του πάντως, έμοιασε να νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός του Κατάρ ή της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας:

Έχουμε μεγάλο ενεργειακό πλούτο. Τώρα τον αναδεικνύουμε! Όχι απλώς με εκτεταμένες έρευνες. Αλλά και με αξιοποίηση αποθεμάτων που έχουν ήδη βρεθεί. Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ενεργειακά αυτάρκης. Λίγο αργότερα, θα εξάγει ενεργειακές πρώτες ύλες. Και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καλύπτει σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής κατανάλωσης σε φυσικό αέριο. Εμείς θα πουλάμε σε εκείνους το φυσικό αέριο. Δεν το λέμε εμείς μόνο αυτό. Τώρα πια το παραδέχονται και ξένοι οίκοι. 

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει από που προκύπτει η εν λόγω βεβαιότητα του πρωθυπουργού; Ποιοι είναι αυτοί οι «ξένοι οίκοι» που ισχυρίζονται τέτοια πράγματα; Βρήκαμε τίποτα σημειώσεις με μαγικά κόλπα στον τάφο της Αμφίπολης;