Βενιζέλος: Βλάσφημο να με ρωτά κανείς αν με ενδιαφέρει ο προσωπικός μου ρόλος στα πράγματα

5.10.14


Την ταπεινότητα και την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνουν επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής επανέλαβε αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, ότι δηλαδή ποτέ δεν τον επηρεάζουν οι προσωπικές του φιλοδοξίες.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του:

-Εσείς πώς βλέπετε τον ρόλο σας την επόμενη ημέρα; Τον βλέπετε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των εκλογών;

Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να μην μπει ο τόπος σε περιπέτεια λίγο πριν από το τέλος μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας. Επίσης με ενδιαφέρει να αποτραπεί η συγκάλυψη της ιστορικής αλήθειας στη συνείδηση του λαού. Ο ρόλος μου συνεπώς δεν είναι προσωπικός. Απορώ δε πώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί, αναλυτές ή και πολίτες που σκέφτονται με αυτούς τους παλαιούς όρους, οι οποίοι είναι όροι ανιστόρητοι. 

Δηλαδή το ότι διεκδικεί κάποιος, π.χ. ο κ. Τσίπρας, την πρωθυπουργία, με εντυπωσιάζει ως προς τον βαθμό επίγνωσης του ιστορικού σημείου στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε, φοβούμαι, αίσθηση του τι γίνεται στον κόσμο, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και εσείς με ρωτάτε  ποιος θα είναι ο προσωπικός μου ρόλος; Με συγχωρείτε, αλλά και μόνο το ερώτημα είναι βλάσφημο στις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια προσωπικού ρόλου.​

Ξημέρωσε δηλαδή η μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να απορεί με το ότι υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται με προσωπικούς όρους. Ο Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος!