Κουκουλόπουλος: Οι διπλές εκλογές του 2012 κόστισαν 20 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία

10.11.14


Μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ Fm, ο Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι οι διπλές εκλογές του 2012 κόστισαν 20 δισεκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε:

Οι εκλογές τώρα έχουν κόστος. Και είναι ώρα οι πολίτες να το μάθουν. Σας λέω ότι της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένης, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ κτλ., που επέβαλαν επιμόνως διπλές εκλογές το 2012 συμποσούται αυτή η περιπέτεια σε κάτι περισσότερο από 20 δις. Το λέω επίσημα και μπορώ να το αποδείξω. Εννοώ τον όλεθρο στα ασφαλιστικά ταμεία όχι από το PSI, αλλά από την ανυπακοή των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΙΚΑ έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο σήμερα, διότι άκουσε τις οδηγίες Κουτρουμάνη και Βενιζέλου και όλα τα άλλα ταμεία προτίμησαν τότε να ακούσουν τον τότε τομεάρχη εργασίας της Ν.Δ., τον κ. Νικολόπουλο, και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ιδιότητα είχε ο κ. Νικολόπουλος τότε και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονταν ποιος θα πει τους πιο ακραίους χαρακτηρισμούς τότε για τον κ. Βενιζέλο. «Ψεύτη, κλέφτη» κτλ. Αποτέλεσμα; Απώλεια δις για τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από το PSI.

Μιας και ο κ. Κουκουλόπουλος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το αποδείξει, θα ήταν χρήσιμο να το κάνει. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι διπλές εκλογές είχαν σημαντικό κόστος για τη χώρα αλλά το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ μου μοιάζει τεράστιο, πόσο μάλλον όταν υποτίθεται ότι αφορά αποκλειστικά τα ασφαλιστικά ταμεία.