Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μακάρι να γίνουν καταλήψεις σε όλα τα σχολεία και σε όλα τα πανεπιστήμια

10.11.14


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου, κάποια στελέχη του επιμένουν να νοσταλγούν την εποχή της ανεμελιάς του 4%, τότε που τα λόγια τους δεν είχαν απολύτως καμία σημασία.

Χθες, στο οπισθόφυλλο της Αυγής της Κυριακής, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, σε άρθρο του με τίτλο «Και 1 και 2 και 1.000 καταλήψεις», μεταξύ άλλων, αναφέρει:

-Ήταν μία υπέροχη ημέρα η περασμένη Τετάρτη. Μια ημέρα από τα παλιά. Το γκρίζο κέντρο της καταθλιπτικής Αθήνας γέμισε ξανά από πρόσωπα παιδικά, από συνθήματα σκωπτικά. Ήταν μια υπέροχη διαδήλωση. Η δική τους διαδήλωση. Των παιδιών μας, που ζητούν να τους ακούσουμε, που κραύγαζαν υπάρχουμε, ακούστε μας, κοιτάξτε μας.

-Ήταν μια υπέροχη διαδήλωση και ελπίζω να ακολουθούσουν πολλές άλλες. Ελπίζω να γίνουν καταλήψεις σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

-Ελπίζω στην εξέγερση των νέων γιατί μια νεολαία που δεν αντιδρά, δεν αμφισβητεί, δεν επαναστατεί απέναντι στην κοινωνική αδικία, στον πραγματισμό του οικονομικού δαρβινισμού, τον αυταρχισμό είναι σύμπτωμα θανατηφόρας ασθένειας για τη χώρα.

Η πλάκα είναι ότι σε ολόκληρο το άρθρο δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα όποια αιτήματα των καταλήψεων! Κατάληψη να 'ναι κι ότι να 'ναι!