Το πραγματικό πρόβλημα με τα Ειδικά Δικαστήρια του ΣΥΡΙΖΑ

17.12.14


Μετά από τουλάχιστον 2-3 χρόνια, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε η αντιμνημονιακή ορολογία των πρώτων χρόνων του Μνημονίου, όταν και η Αριστερά ούρλιαζε υστερικά δίπλα σε Καμμένους και Χρυσαυγίτες.

Ο άνθρωπος-σύμβολο του βαθέος ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος απείλησε ή αν προτιμάτε «προειδοποίησε» με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Εκτός του ότι είναι φοβερά γελοίο το ότι ξύπνησε ένα πρωί ο συγκεκριμένος κύριος και αποφάσισε ότι πρέπει να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο μέχρι και τον διακοσμητικό υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου Σταύρο Δήμα, υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο.

Αν η χώρα συρθεί σε γελοίες εξεταστικές επιτροπές για την ποινική αξιολόγηση αμιγώς πολιτικών αποφάσεων, πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αποτύχει τόσο εμφατικά που θα χρειάζεται κάτι πολύ μεγάλο σε επικοινωνιακό επίπεδο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Καλό θα ήταν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν να βρουν καμιά σοβαρή λύση για τα προβλήματα της χώρας και να μην αρχίζουν από τώρα να ψάχνουν για Ιφιγένειες.