Ταλιμπάν δολοφόνησαν 141 Μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων 132 παιδιά*

17.12.14

Photo credits: Kashif Mardani
Σοκ προκαλεί η βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Από τους 141 νεκρούς, τουλάχιστον 132 είναι παιδιά.

Τουλάχιστον έξι ένοπλοι εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εντολή να εκτελέσουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.

Την ευθύνη για την επίθεση -την πιο αιματηρή στην ιστορία της χώρας- ανέλαβε αμέσως οργάνωση των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Πακιστάν κατά θέσεων Ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Ιn.gr. Ήδη σήμερα έγινε γνωστή η επαναφορά της θανατικής ποινής της χώρας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει μεταξύ του εθνικού στρατού και των Ταλιμπάν.

*Η διατύπωση του τίτλου είναι σκόπιμη. Οι Μουσουλμάνοι πάντοτε ήταν και παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα του εξτρεμισμού των ισλαμιστών, μόνο που επικοινωνιακά οι θάνατοι τους μετρούν πολύ λιγότερο από τον θάνατο έστω ενός Χριστιανού.