Εφημερίδα Πολίτης: Ο Καμμένος εισηγήθηκε στην Κύπρο να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη!

12.2.15


Αίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος πρότεινε στον Κύπριο ομόλογο του να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη τα οποία μάλιστα θα σταθμεύσουν σε αεροδρόμια της Ρόδου ή της Κρήτης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μία εισήγηση σοκ έκανε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη σύσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Χρ. Φωκαΐδη και τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Απολύτως έγκυρες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, πρότεινε την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία μάλιστα για λόγους ασφαλείας θα σταθμεύουν σε αεροδρόμια της Ρόδου ή της Κρήτης! Η εισήγηση δεν έτυχε σχολιασμού από την κυπριακή πλευρά για προφανείς λόγους.
Κατά τ’ άλλα, ο κ. Καμμένος προέβη σε επανάληψη διακηρύξεων για τη στενή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στον αμυντικό τομέα. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι εδώ» και «η Κύπρος δεν είναι μακριά». Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής και σημείωσε πως η παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ είναι μια «ξεκάθαρη πρόκληση», την οποία απέδωσε στη διαχρονική στάση της Τουρκίας από το 1974.
Σημείωσε πως εμείς «θέλουμε την ειρήνη», αλλά «είμαστε και έτοιμοι να απαντήσουμε, αν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε απόπειρα επιβουλής της εθνικής κυριαρχίας ή της εδαφικής ακεραιότητας του ευρύτερου αμυντικού χώρου Ελλάδας και Κύπρου».
Ευτυχώς που υπάρχει και μια σοβαρή ελληνική κυβέρνηση, αυτή της Κύπρου.