Χρυσόγονος: Το επαχθές χρέος στοιχειοθετείται κυρίως για δικτατορικά καθεστώτα, όχι για δημοκρατικά

14.4.15


Στον πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό τηλεσυνταγματολόγο και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο αναγκάζεται κανείς πλέον να προστρέξει αναζητώντας ψήγματα σοβαρότητας στα πέριξ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Επιφυλάξεις για το αν θα προκύψει κάτι από τις εργασίες της επιτροπής για το χρέος εξέφρασε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.
Ο κ. Χρυσόγονος εξήγησε πως δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί το επαχθές του χρέους σε χώρες με δημοκρατικά πολιτεύματα, προσθέτοντας πως το επαχθές μπορεί να στοιχειοθετηθεί κυρίως για δικτατορικά καθεστώτα.
Εκτίμησε πως το μόνο που μπορεί να γίνει στην περίπτωση της Ελλάδας είναι να στηριχθεί η επιτροπή σε κάποιες καταφανείς περιπτώσεις, όπως το σύστημα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν λειτούργησε, ή τα υποβρύχια που έγερναν.
Ο κ. Χρυσόγονος έχει απόλυτο δίκιο αυτή τη φορά, μόνο που το τέρας του λαϊκισμού που από κοινού εξέθρεψε με τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ικανό να γεννήσει απαντήσεις τύπου «γιατί είχαμε Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια;».