Krugman: Έφυγα από την Αθήνα με τον φόβο ότι μπορεί ένα φρικτό ατύχημα να συμβεί

21.4.15

(Photo credit: @tsipras_eu)
Έφυγα φοβούμενος ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορεί να υποφέρουν από ένα φοβερό ατύχημα, μια μη απαραίτητη ρήξη που θα αποτελέσει βαριά σκιά για το μέλλον», γράφει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times, όπου παραθέτει τα συμπεράσματα του από το ταξίδι στην Ελλάδα.

Όπως εξηγεί, μπορεί να αποφευχθεί μια έξοδος από το ευρώ που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη, αρκεί να υπάρξει μια αξιοπρεπής λύση.

«Ίσως είναι αλήθεια αυτό που λένε οι πιστωτές ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Τι να περιμένει όμως κανείς όταν κόμματα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από διακυβέρνηση αναλαμβάνουν την εξουσία από ένα καθεστώς που έχει χάσει την αξιοπιστία του;», υπογραμμίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Αναλυτικά στην Ημερησία και ολόκληρο άρθρο στα αγγλικά στους New York Times.

Θυμίζω ότι η Παραπολιτική, αντίθετα με τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ που επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν το ύφος της ομιλίας του γνωστού οικονομολόγου, είχε σημειώσει ότι ο Κρούγκμαν έμμεσα αποδοκίμασε τη ρητορική της κυβέρνησης Τσίπρα τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι παράλογοι.