Μάρδας όπως Άγιος Φανούριος

22.4.15


Ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος υποστηρικτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρέπει πλέον να προσπαθήσει πολύ για να μην σχολιάσει την πρωτοφανή προχειρότητα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Σωτήρη Νίκα στην Καθημερινή:
Από ώρα σε ώρα αλλάζει η ταμειακή κατάσταση της χώρας, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και ταυτόχρονα να ζητά παραιτήσεις για δηλώσεις περί μη επαρκών ταμειακών διαθεσίμων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μάρδας με δύο διαφορετικές δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στις 27 Απριλίου και λίγο αργότερα υποστήριξε ότι τα κεφάλαια αυτά βρέθηκαν από τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία τα προσέφεραν εθελοντικά. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει το μέγεθος του ταμειακού προβλήματος της χώρας, ενώ τέτοιου είδους δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη διατήρηση ήρεμου κλίματος στην κοινωνία.
Από μια κυβέρνηση που κατάφερε να διαταράξει τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ για τα μάτια του Σάββα Ξηρού, μπορεί κανείς πλέον να περιμένει τα πάντα. Το πρόβλημα δεν είναι οι ιδέες του project «Πρώτη Φορά Αριστερά» αλλά ο τρομακτικός ερασιτεχνισμός των πρωταγωνιστών του.